BIBLIOGRAFIA

  • Alchemia zdrowia – czyli co z czym, kiedy i dlaczego,Żywia Pląslowska, Twój Styl, Warszawa 1994;
  • Alergie pokarmowe,Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski, PZWL, Warszawa 2004;
  • Biblia suplementów, Earl Mindell, Wiedza i Życie, Warszawa 1999;
  • Biochemia, B. D. Hames, N. M. Hooper, J. D. Houghton, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2000;
  • Chroń swój organizm – świat trucizn i medycyna naturalna, Karen Vago, Astrum, Wrocław 2000;
  • Czy można żyć 150 lat, Michał Tombak, Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o., Łódź 2003;
  • Dieta omega czyli schudnij jedząc zdrowe tłuszcze, Judith Willis, Amber, Warszawa 1988;
  • Diagnostyka karmiczna, Marjan Ogorevc, KOS, Warszawa 2009;
  • Droga do zdrowia, Michał Tombak, Firma Księgarska Serwis Galaktyka Sp. z o.o., Łódź 1999;
  • Ekstrat z zielonej herbaty – lecznicza siła polifenoli, Anna Cieślińska, Maciej A. Kamiński, Alicja Lucińska, Remedium, Wrocław 2002;
  • Jak żyć długo i zdrowo, Michał Tombak, Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o., Łódź 1999;
  • Jedz tłuszcze i chudnij, Ann Louise Gittleman, Dina R. Nunziato, Mada, Warszawa 2001;
  • Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi, Dr. Peter J.D’ Adamo i Catherine Whitney, Mada, Warszawa 1998;
  • Jeść aby schudnąć, Michael Montignac, Artvitae, Warszawa 1999;
  • Kuracja życia metodą dr. Clark, Hulda Regher Clark, Ph.D.ND., Abedik, Wrocław 2001;
  • Leczenie homeopatyczne tom I i II, J. Jouanny, J. B. Crapanne, H. Dancer, J. I. Masson , Lublin 1992;
  • Mikologia lekarska, Gillian Midgley, Roderick J. Hay, Yvonne M. Clayton, Czelej, Lublin 1998
  • Mleko cichy morderca, Nand Kishare Sharma, Interspar, Warszawa 2004;
  • Makrobiotyka w polskiej kuchni, Stanisław Olko, Książka i Wiedza, Warszawa 2005;
  • Mikroelementy – pierwiastki życia, Klaus Oberteil, Interart, Warszawa 1996;
  • Nowa księga ziół – czyli współczesne ziołolecznictwo amerykańskie, Josephine Salacki, Prasowe Zakłady Graficzne, New York 1995;
  • Obietnica superhormonów, William Regelson, Carol Colman, Amber, Warszawa 1997;
  • Oczyszczanie organizmu, Giennadij Małachow, ABA, Warszawa 2004;
  • Pradawna tajemnica kwiatu życia, Drunvalo Melchizedek, Centrum, Gdynia 1998;
  • Przewodnik ziołolecznictwa ludowego, Eugeniusz Kuzniewski, Janina Augustyn-Puziewicz, PWN, Warszawa-Wrocław 1984;
  • Recepta na młodość, Michel Montignac, Artivate, Warszawa 2004;
  • Rośliny lecznicze bogate w witaminy, P. Czikow, J. Łaptiejew, PWRiL Warszawa 1987;
  • Rośliny lecznicze i ich praktyczne zastosowanie, Aleksander Ożarowski, Instytut Wydawmiczy Związków Zawodowych, Warszawa 1987;
  • Samoleczenie metodą diagnostyki karmicznej, Marjan Ogorevc, KOS, Warszawa 2010;
  • Smak zdrowia, Patric Holford, Świat Książki, Warszawa 1997;
  • Superantyoksydanty, James F. Balach, Amber, Warszawa 1999;
  • Toksykologia żywności – bez tajemnic, Stefan Ball, Medyk, Warszawa 1998;
  • Toksemia – przyczyna wszystkich chorób, Dr. Jogh H. Tilden, Interspar, Warszawa 1998;
  • Ukryte terapie – czego ci lekarz nie powie, część 1 i 2, Jerzy Zięba, Rzeszów 2015;
  • Uleczyć nieuleczalne, Michał Tombak, Firma Księgarska Serwis Sp. z o.o., Łódź 1999;
  • Uroda i zdrowie, Sławomir Nowakowski, Omega, Warszawa 2004;
  • Vademecum fitoterapii, dr. Lucjan Dobrowolski, dr. Michał Dudzicz, WPL i S, Warszawa 1959;
  • Zastosowanie analizy pierwiastkowej w ocenie stanów psychoemocjonalnych, S. Puczkowski, K. Krupka, Biomol Laboratorium Pierwiastków Śladowych, Łódź 2002;
  • Zastosowanie analizy pierwiastkowej w opracowaniu właściwego sposobu odżywiania organizmu, S. Puczkowski, K. Krupka, Biomol Laboratorium P. Ś., Łódź 2002;
  • Zdrowie bez granic, Deepak Chopra, Medium, Warszawa 2000;
  • Zdrowo jeść by zdrowo żyć, Michael Sharon, WAB, Warszawa 1999;
  • Zioła Ojców Benedyktynów, Johannes Gottfried Mayer, Bernard Uehleke, O. Kilian Saum. Świat Książki, Warszawa 1976;
  • Ziołolecznictwo-poradnik dla lekarzy, doc. dr. hab. Aleksander Ożarowski, Cieszyńska Drukarnia Wydawnicza, Warszawa 1999;
  • Zioła i ich zastosowanie, B. Kuźnicka, M. Dziak, PWN Warszawa 1987;
  • Ziołolecznictwo Ojców Bonifratrów-dla osób starszych, Michael Sharon, WAB, Warszawa 2000;
  • Żywność jako lekarstwo, Earl Mindell, Wiedza i Życie, Warszawa 1994;